Skip to main content

Neomezené volno funguje v Directu už šestým rokem. Jako první využívali tento benefit lidé v Direct pojišťovně. Postupně, jak se rozšiřuje celá rodina firem pod značkou Direct, se neomezené volno dostává i k dalším týmům.

Jeden z členů týmu Direct pojišťovny si minulý rok užil dokonce osm a půl týdne volna. Kromě zákonných 4 týdnů dovolené si totiž vybral ještě 23 dní z neomezeného volna. „Jsme rádi, že se nám daří práci organizovat tak, že neomezené volno mohou využívat i kolegové z týmů, které komunikují přímo s klienty a kde je organizace času kvůli směnám složitější. Je vidět, že loni si Direcťáci v těchto týmech zvládli vybrat o něco víc volna než v roce 2022,“ říká mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Podle celkové statistiky si v průměru každý člen týmu Direct pojišťovny, který neomezené volno využil, vzal 4 dny k zákonné dovolené navíc, což je stejně jako předloni. „Neomezené volno loni čerpalo 62 % Direcťáků,“ dodává Maťašeje.

Benefit napříč Direct family

Kromě Direct pojišťovny mohou neomezené volno využívat i lidé v dalších firmách v rámci Direct family. „Tento benefit mají i kolegové ve Fidoo, Birne nebo Direct autu, tedy kromě autodealerství, kde to funguje jinak,“ doplňuje mluvčí Direct pojišťovny.

Lidé v rámci dalších společností Direct family si vybrali v průměru 1 až 3 dny navíc. Z celkového počtu lidí v jednotlivých firmách pak tento benefit využilo 20 až 71 % Direcťáků v závislosti na konkrétní společnosti.

Odpočatí lidé = lepší zážitek pro klienty

Neomezené volno v Directu funguje tak, že v základu máte dvacet dní zákonné dovolené, a když potřebujete volno navíc a neohrozíte tím fungování svého týmu, tak ho dostanete. „Je pro nás důležité, aby lidé měli čas na odpočinek, nebyli přepracovaní a mohli tak svoji práci dělat odpočatí, s úsměvem. Díky tomu pak mohou klientům přinášet skvělý zážitek,“ dodává Maťašeje s tím, že neomezené volno také podporuje jednu z hlavních hodnot Directu, a tou je osobní odpovědnost.

Komentář k článku