Skip to main content

„Do Chorvatska letos zamíří rekordní počet Čechů“ – hlásají novinové titulky s každým nadcházejícím létem. A mají pravdu. My Češi tuto zemi na jihovýchodě Evropy pro její blízkost, ceny i jazyk podobný tomu našemu opravdu milujeme. A vypadá to, že i Chorvatsko miluje nás. Pokud tedy patříte mezi tu více než půlmilionovou armádu Čechů, kteří v létě na pár dní či týdnů změní svou adresu, čtěte dále. Dali jsme dohromady tipy na pojištění, o kterých bystě měli přemýšlet, aby se vám i letos rodinná dovolená u moře vydařila.

Asi tušíte, že cestovní pojištění, tedy pojištění na cesty do zahraničí, je nutnost – a tušíte správně! V Directu ho sjednáte v appce lusknutím prstu, teď navíc i s 50% slevou. Do limitu 6 milionů korun za vás cestovko zaplatí například ošetření nebo pobyt v nemocnici. A myslíme i na problémy se zuby. Pojištění zaplatí účty za zubaře do 30 tisíc korun. V pojištění máte i storno cesty s limitem 20 tisíc korun.

Direct pojištění

A co děti?

Taky jste slyšeli, že malé dítě pojištění nepotřebuje, stačí, když je pojištěný rodič a pojištění se automaticky vztahuje i na jeho potomky? Nevěřte tomu, je to mýtus. Cestovní pojištění platí vždy pro jednu konkrétní osobu a nejde přenést na někoho jiného. Sjednejte si tedy pojištění pro každého člena rodiny, který s vámi cestuje. Dobrou zprávou je, že za dětskou pojistku zaplatíte méně než za tu pro dospělé a ruku na srdce – ve srovnání s ostatními náklady na cestu je cena pojištění to nejmenší, tak proč si nezajistit klid pro celou svou rodinu?

Pojištění auta mám! Anebo ne…?

Samozřejmě, že na cesty po České republice máte sjednáno autopojištění s asistenčními službami. Ale co v zahraničí? Tam samozřejmě všechno platí taky, za hranicemi vám ale velmi pravděpodobně nebudou stačit limity, které jsou doma naprosto dostačující. Proto doporučujeme si na jednorázové výjezdy po Evropě , která není zahrnuta ve vašem „domácím“ autopojištění. Na svých cestách pak budete mít klid, protože v případě, že se vaše auto porouchá nebo se stanete přímým účastníkem autonehody, za vámi díky asistenci přijede technik, který se pokusí auto na místě opravit. Pokud nic nesvede, zaplatíme odtah do nejbližšího autoservisu a společně budeme řešit, co s vámi a vaší rodinou. Prostě se o vás postaráme.

Pojištění na blbost by měli mít i inteligentní lidi

Stane se to i nejopatrnějším z nás: rozbité okno v pronajatém bungalovu, nešťastně kopnutý míč, který zraní někoho na pláži… , lidově zvané „pojištění na blbost“, tyhle nepříjemnosti řeší. Jedete-li s dětmi, berte toto připojištění jako povinnost a rozhodně volte vyšší limity, než bývají u základního nastavení – v případě pojištění odpovědnosti ať to jsou aspoň tři miliony, přičemž pozor – u Directu je limit automaticky deset milionů. 😊

Nezapomeňte na rizikové sporty

Nemusíte být profesionální sportovci, abyste využili pojištění na rizikové sporty. Někdy stačí nadchnout se pro plážové kratochvíle, například beach kitting, nebo si naplánovat túru do vyšších nadmořských výšek – a hned je tu důvod, proč o připojištění na rizikové sporty přemýšlet. Podrobněji si o tom přečtěte zde.

Bez Alíka ani ránu!

Je součástí vaší rodiny zvířecí kámoš? Dříve, než vyjedete za hranice, se ujistěte, že je očipovaný a očkovaný proti vzteklině. Některé země vyžadují také odčervení. Zároveň musí mít váš domácí mazlíček vlastní pas – ten bude platit ve všech státech Evropské unie. Více se dozvíte zde.

Koronavirus

A co koronavirus? Ještě nedávno byl horkým tématem, letos už je situace naštěstí jiná – Světová zdravotnická organizace odvolala globální stav zdravotní nouze. Nicméně je třeba vědět, že i když nouzová fáze pandemie skončila, virus tu s námi zůstává a třeba v jihovýchodní Asii a na Blízkém východě je stále žhavým tématem. Proto je dobré si vždy na stránkách Ministerstva zahraničních věcí informace před cestováním do zahraničí ověřit. A v každém případě máte možnost se připojistit.

 

Chcete znát konkrétní cenu pojištění vaší dovolené v Chorvatku? Lusknutím prstu si ji spočítejte zde. A teď i s 50% slevou.

Pořád se vám to zdá složité? Nebo vás zajímá něco na téma cestovního pojištění, co v článku chybí? Pošlete nám e-mail na adresu info@direct.cz, zavolejte na číslo 221 221 221 nebo využijte chat přímo na našich stránkách. Rádi s vámi všechno v klidu probereme.

 

 


 Ještě si přečtěte

Komentář k článku