Skip to main content

„Do Chorvatska letos zamíří rekordní počet Čechů“ – hlásají novinové titulky s každým nadcházejícím létem. A mají pravdu. My Češi tuto zemi na jihovýchodě Evropy pro její blízkost, ceny i jazyk podobný tomu našemu opravdu milujeme. A vypadá to, že i Chorvatsko miluje nás. Pokud tedy patříte mezi tu více než půlmilionovou armádu Čechů, kteří v létě na pár dní či týdnů změní svou adresu, čtěte dále. Dali jsme dohromady tipy na pojištění, o kterých bystě měli přemýšlet, aby se vám i letos rodinná dovolená u moře vydařila.

Asi tušíte, že cestovní pojištění, tedy pojištění na cesty do zahraničí, je nutnost – a tušíte správně! V Directu ho sjednáte v appce lusknutím prstu, teď navíc i s 50% slevou. Do limitu 6 milionů korun za vás cestovko zaplatí například ošetření nebo pobyt v nemocnici. A myslíme i na problémy se zuby. Pojištění zaplatí účty za zubaře do 30 tisíc korun. V pojištění máte i storno cesty s limitem 20 tisíc korun.

Direct pojištění

A co děti?

Taky jste slyšeli, že malé dítě pojištění nepotřebuje, stačí, když je pojištěný rodič a pojištění se automaticky vztahuje i na jeho potomky? Nevěřte tomu, je to mýtus. Cestovní pojištění platí vždy pro jednu konkrétní osobu a nejde přenést na někoho jiného. Sjednejte si tedy pojištění pro každého člena rodiny, který s vámi cestuje. Dobrou zprávou je, že za dětskou pojistku zaplatíte méně než za tu pro dospělé a ruku na srdce – ve srovnání s ostatními náklady na cestu je cena pojištění to nejmenší, tak proč si nezajistit klid pro celou svou rodinu?

Pojištění auta mám! Anebo ne…?

Představte si, že by existovalo něco jako havarijní pojištění, ale bylo by jen na pár dní či týdnů. Jeho sjednání by bylo velmi jednoduché, bez nutnosti prohlídky či focení auta, stačilo by uvést jen platnou SPZ. Nebyl by svět krásný?

Byl. A protože se v Directu neustále snažíme, aby byl náš svět co nejkrásnější, přesně takové pojištění jsme vymysleli. Upgradovali jsme totiž naše cestovní pojištění, takže nově si k němu můžete sjednat i pojištění auta do zahraničí. A pokud se v létě chystáte vyrazit do zahraničí autem nebo na motocyklu, tohle pojištění se vám, v případě, že nemáte havarijko, bude zatraceně hodit.

Pojištění auta do zahraničí – co obsahuje a co ne?

Toto pojištění vám do sjednaného limitu zaplatí škody na vašem autě nebo motorce, které vzniknou z některé z těchto příčin:

 

Toto pojištění naopak neobsahuje:

  • Pojištění skel
  • Dopravní nehodu
  • Pojištění smrti rodičů
  • Pojištění autosedaček

Pojištěné může být pouze auto do 3,5 t kategorie M1 nebo motocykl, vozidlo musí být registrované v České republice, způsobilé k provozu na českých komunikacích a s platnou SPZ. A s tímto pojištěním bude pojištěno na 100 000 Kč se spoluúčastí 1 000 Kč.

Pojištění na blbost by měli mít i inteligentní lidi

Stane se to i nejopatrnějším z nás: rozbité okno v pronajatém bungalovu, nešťastně kopnutý míč, který zraní někoho na pláži… , lidově zvané „pojištění na blbost“, tyhle nepříjemnosti řeší. Jedete-li s dětmi, berte toto připojištění jako povinnost a rozhodně volte vyšší limity, než bývají u základního nastavení – v případě pojištění odpovědnosti ať to jsou aspoň tři miliony, přičemž pozor – u Directu je limit automaticky deset milionů. 😊

Nezapomeňte na rizikové sporty

Nemusíte být profesionální sportovci, abyste využili pojištění na rizikové sporty. Někdy stačí nadchnout se pro plážové kratochvíle, například beach kitting, nebo si naplánovat túru do vyšších nadmořských výšek – a hned je tu důvod, proč o připojištění na rizikové sporty přemýšlet. Podrobněji si o tom přečtěte zde.

Bez Alíka ani ránu!

Je součástí vaší rodiny zvířecí kámoš? Dříve, než vyjedete za hranice, se ujistěte, že je očipovaný a očkovaný proti vzteklině. Některé země vyžadují také odčervení. Zároveň musí mít váš domácí mazlíček vlastní pas – ten bude platit ve všech státech Evropské unie. Více se dozvíte zde.

Chcete znát konkrétní cenu pojištění vaší dovolené v Chorvatku? Lusknutím prstu si ji spočítejte zde. A teď i s 50% slevou.

Podívejte se, jak jsme v roce 2024 vylepšili naše cestovní pojištění!


 Ještě si přečtěte


Autorka Alena Kastnerová:

Jsem copywriterka s více než dvacetiletou praxí. Tu teď uplatňuji ve svém psaní o pojištění: informace získané od svých kolegů-odborníků překládám do lidštiny, aby jim každý, kdo se o pojištění potřebuje něco dozvědět, dobře rozuměl. Jednoduchost a srozumitelnost je to, co se snažím pojišťováckým textům přinést. A nadto se je snažím čtenářům překládat tak, aby i oni viděli v pojištění to, co já: zajímavý a sexy obor. 😊

Komentář k článku