Skip to main content

Lámete si hlavu nad tím, jakým způsobem ukončit svoji pojistnou smlouvu? U Directu není zrušení pojištění nic složitého. Na rozdíl od ostatních pojišťoven u nás nečekáte na výročí smlouvy, pojištění můžete ukončit okamžitě – stejně jako u jeho sjednání máte hotovo lusknutím prstu!

V Directu můžete ukončit smlouvu okamžitě

I když máte sjednané to nejvýhodnější pojištění, může se vám v životě udát změna, která vás dovede k jeho ukončení. Ačkoliv celá řada pojišťoven umožňuje zrušení pouze v případech, které uvádí zákon, v Directu nic podobného nečekejte.

Ať už se jedná o zrušení havarijního pojištění, povinného ručení nebo jakéhokoliv jiného pojištění, nechceme klienty držet jako rukojmí – pojištění ukončíte jednoduše dohodou.

Pokud chce klient změnu, rozhodně mu v tom nechceme bránit. Proto opravdu všem klientům umožňujeme ukončení pojištění bez čekání na konec smlouvy a bez jakýchkoliv zádrhelů, které můžete objevit ve smlouvách jiných pojišťoven.

Potřebujete ukončit smlouvu? Nejjednodušší cesta je skrze naši aplikaci nebo web, kde stačí vyplnit formulář. Žádostí o ukončení smlouvy vás provedeme ve 3 jednoduchých krocích. Nebojte se, zvládne to každý.

U jiných pojišťoven pomůže zákon

Ne všude to funguje takto lusknutím prstu. Ke zrušení pojištění u jiných pojišťoven musí většinou nastat zákonný důvod – ať už se jedná o jakoukoliv pojistnou smlouvu.

Kdy můžete pojištění ukončit v jakékoliv pojišťovně?

  • Odstoupení od pojistné smlouvy stihnete do 14 dnů od data uzavření online nebo telefonicky. Platí pro smlouvy delší než 1 měsíc.
  • Do 2 měsíců od uzavření můžete pojistnou smlouvu vypovědět. Smlouva končí 8 dní po doručení výpovědi.
  • Další příležitostí je výpověď ke konci pojistného období. Pozor! Žádost o ukončení musíte podat do 6 týdnů před koncem pojistného období. Pokud to nestihnete, pojištění automaticky pokračuje.
  • Změna vlastníka – pokud pojištěná věc (nemovitost, auto…) změní majitele, můžete smlouvu ukončit. 
  • Pokud vám pojišťovna změní výši pojistného.
  • Pokud nastane pojistná událost, můžete vypovědět smlouvu do 3 měsíců od jejího nahlášení.

Povinné ručení – vyřazení z evidence nebo totální zničení

V případě povinného ručení mohou nastat další důvody, u kterých je zrušení pojištění auta samozřejmé a automatické u všech pojišťoven. Je to například krádež nebo vyřazení auta z evidence.

Kromě těchto důvodů jsou ještě další specifické situace, kdy zákon umožňuje ukončení pojištění auta. Všechny možnosti najdete v pojistných podmínkách, občanském zákoníku a zákoně o povinném ručení.

Jak probíhá zrušení cestovního pojištění?

Cestovní pojištění má svá specifika. Proto se mu v tomto článku věnujeme samostatně. Cestovko můžete u Directu – stejně jako všechny další produkty – zrušit kdykoliv.

Pokud si jeho sjednání rozmyslíte ještě před začátkem platnosti, vrátíme vám veškeré peníze. Před zahájením vaší cesty by ani ostatní pojišťovny neměly mít problém se zrušením cestovního pojištění – je to dané zákonem.

Krátkodobé cestovní pojištění končí automaticky v den, který je ve smlouvě uvedený jako poslední. Pokud si přejete zrušit pojištění v průběhu, na účet vám vrátíme poměrnou část pojistného. Rozhodně ale nemusíte v pojištění pokračovat, pokud se vám třeba změnily plány na poslední chvíli – jiné pojišťovny takové podmínky nenabízejí a ani zákon v tomto případě nepomůže.

Pojištění storna cesty nelze zrušit v průběhu

Toto pojištění klienti využívají po celou dobu od sjednání cestovního pojištění. Nelze ho proto zrušit den před zahájením dovolené – až už je jasné, že pojištění storna není třeba a dovolená se uskuteční.

Nechcete řešit složité ukončování smlouvy? Přejděte k Directu!

Pro nás je nejdůležitější, abyste s pojištěním neměli žádné starosti. A to jak při sjednání, tak při jeho případném ukončení. U nás to zvládne každý. Pokud ale máte nějaké nejasnosti, určitě nás kontaktujte. Rádi se na všem dohodneme.


Přečtěte si také

Direct appka je jako kámoška, která vás nikdy nenechá ve štychu

Komentář k článku