Skip to main content

Odtah auta je u Directu jednou z asistenčních služeb. Budete ji potřebovat, pokud dojde například k havárce nebo poruše auta.

Jak u Directu funguje pojištění odtahu? A jak se vůbec pojistit, abyste za tuhle službu nemuseli platit odtahovkám tisíce korun?

Cena odtahu vozidla v Česku i zahraničí

Kolik stojí odtah vozidel? Cena samozřejmě závisí na vzdálenosti a lokalitě, ale také na váze a velikosti vozidla. Těžší auta mají nevýhodu. V Česku odtah vozu začíná na stovkách korun – to ale platí na opravdu malé vzdálenosti. Pokud nemáte pojištění odtahu, spíše se připravte na to, že budete o pár tisícovek chudší.

Odtah vozidla ze zahraničí vás navíc může přijít na mnohem větší sumu. Pokud jezdíte za hranice pravidelně nebo má vaše auto už něco naježděno a chystáte se na dovolenou, pojištění odtahu vozidla ze zahraničí byste rozhodně měli zvážit. Pokud nebude možné auto opravit na místě nebo v servisu, repatriace (odtah auta ze zahraničí) vás může vyjít na desítky tisíc korun.

Pojištění odtahu vozidla u Directu

U nás si můžete vybrat ze 4 variant pojištění pojmenovaných podle oblečení – S, M, L a XL. Čím větší varianta, tím větší pomoc. Asistence S je u Directu součástí každého pojištění auta zdarma – také povinné ručení odtah částečně uhradí, jen v omezenějším rozsahu.

Po celé Evropě vám po domluvě s asistenční službou zaplatíme:

  • příjezd a práci mechanika,
  • odtah,
  • náhradní auto
  • nebo náhradní ubytování.

Částky, které vám maximálně zaplatíme, záleží na sjednané variantě – v souboru Aktuální pojistné podmínky, který najdete na našem webu, popisujeme v čem se jednotlivé varianty liší. Tady jsou rozdíly pro odtah vozidla (platí i pro odtah motorky):

  • Varianta S umožňuje odtah vozidla do nejbližšího servisu s limitem 3 tisíce korun v ČR a v rámci Evropy do 6 tisíc korun.
  • Varianta M proplatí odtah na místo určené klientem do limitu 5 tisíc korun a v Evropě pokryje odtah auta do nejbližšího servisu v limitu 15 tisíc korun.
  • U varianty L klient může počítat s limitem 10 tisíc korun v rámci Česka a s odtahem do nejbližšího autorizovaného servisu do 30 tisíc v rámci Evropy.
  • Varianta XL umožňuje neomezený limit jak v Česku, tak v Evropě – Direct zajistí odtah vozidla ze zahraničí. Pojištění tedy v tomto případě zaplatí veškeré náklady, ať už budou jakkoliv vysoké.

Odtah ze zahraničí zpět do Česka

Pokud není možné auto opravit v servisu, i v tomto případě limit pro repatriaci (odtah vozidel ze zahraničí) závisí na sjednané variantě pojištění.

Limity jsou následující: 

  • 6 tisíc korun s variantou S
  • 15 tisíc korun s variantou M
  • 30 tisíc korun s variantou L
  • neomezený limit nabízí varianta XL

Jak postupovat, když potřebujete odtah?

Zavolejte na nonstop asistenční linku 291 291 291. Pokud se nacházíte na území České republiky a jste majitelem osobního auta, můžete si navíc odtah objednat online přes Directasistence.cz nebo přes QR kód, který najdete na vaší zelené kartě.

Co dělat po odtahu?

Klient má na výběr z těchto tří možností: náhradní doprava, náhradní ubytování, nebo náhradní vozidlo. Vždy si může zvolit právě jednu variantu podle toho, která mu nejvíce vyhovuje.

  • Varianta S proplácí náhradní dopravu nebo ubytování pouze v rámci Evropy, a to do limitu 6 tisíc korun. Náhradní vozidlo neumožňuje.
  • Varianta M nabízí náhradní dopravu nebo ubytování v limitu 5 tisíc korun v Česku a 15 tisíc korun v zahraničí. Případně mohou klienti nacházející se v Evropě využít náhradní vozidlo na 3 dny.
  • Ve variantě L se limit v Česku zvyšuje na 10 tisíc a v Evropě na 30 tisíc. Nebo mohou klienti zvolit využití náhradního vozidla – v ČR na 3 dny, v Evropě na 5 dní.
  • Varianta XL proplatí náhradní dopravu bez limitu (v ČR i Evropě). Limit pro ubytování je 2 500 tisíce korun na noc pro 1 člověka na maximálně 5 nocí. Částka tedy záleží na počtu lidí, kteří potřebují ubytování.

Ještě nemáte odtah vozidla pojištěný? V naší appce to zvládnete za 5 minut. Pojištění odtahu si můžete připojistit jak k vašemu povinnému ručení, tak k havarijku. Tak nic neriskujte a jezděte po Česku i Evropě s klidnou hlavou.


Přečtěte si také

Co všechno se počítá do ceny odtahové služby?

Komentář k článku