Skip to main content

Stará dobrá Evropa se stále statečně drží na seznamu nejlepších míst pro cestování. A pokud vlastníte auto – a tím pádem svobodu, nic vám nebrání naplánovat báječné rodinné dobrodružství. Týden autem po Evropě, kdy je vaším cílem mořská pláž, hory, anebo jedete jen tak, kam vás vaše auto zaveze, je krásná představa. Jaké pojištění na dovolenou zvolit, aby cesta probíhala co možná nejpříjemněji?

Cestovní pojištění, tedy pojištění na cesty do zahraničí, by mělo být absolutní samozřejmostí. U Directu ho sjednáte v appce lusknutím prstu, teď navíc i s 50% slevou. Do limitu 6 milionů korun za vás cestovko zaplatí například ošetření nebo pobyt v nemocnici. A myslíme i na problémy se zuby. Pojištění zaplatí účty za zubaře do 30 tisíc korun.

A co děti?

Říká se, že malé dítě pojištění nepotřebuje, stačí, když je pojištěný rodič a pojištění se automaticky vztahuje i na jeho potomky. Je to mýtus. Cestovní pojištění totiž vždy platí pro jednu konkrétní osobu a nejde přenést na někoho jiného. Sjednejte si proto vždycky cestovní pojištění pro každého člena rodiny, který cestuje s vámi. Za dětskou pojistku zaplatíte méně než za tu pro dospělé, takže za pár korun můžete mít klid na cestách vy i vaši nejmenší.

Dítě Direct moře

Pojištění auta mám! Anebo ne…?

Samozřejmě, že na cesty po České republice máte sjednáno autopojištění s asistenčními službami. Ale co v zahraničí? Tam samozřejmě všechno platí taky, za hranicemi vám ale velmi pravděpodobně nebudou stačit limity, které jsou doma naprosto dostačující. Proto doporučujeme si na jednorázové výjezdy po Evropě připojistit asistenci vozidla, která není zahrnuta ve vašem „domácím“ autopojištění. Na svých cestách pak budete mít klid, protože v případě, že se vaše auto porouchá nebo se stanete přímým účastníkem autonehody, za vámi díky asistenci přijede technik, který se pokusí auto na místě opravit. Pokud nic nesvede, zaplatíme odtah do nejbližšího autoservisu a společně budeme řešit, co s vámi a vaší rodinou. Prostě se o vás postaráme.

Pojištění na blbost by měli mít i inteligentní lidi

Co když někoho nechtíc zraníte? Nebo v zápalu hry na pláži něco zničíte? Nebo váš pes prožene nějaké domorodé slepice až k infarktu? I v těchto případech vám Direct pomůže. Musíte mít jen sjednané pojištění odpovědnosti, lidově takzvané pojištění na blbost, které zaplatí škody až do 25 milionů korun. To si můžete sjednat na celý rok, nebo krátkodobě, v rámci cestovního pojištění na dovolenou.

Riziko v bezpečí Evropy

Pokud jste nadšenci do rizikových sportů nebo se chystáte chodit ve vyšších nadmořských výškách, doporučujeme se připojistit na rizikové sporty. Podrobněji si o tom přečtěte zde.

Bez Alíka ani ránu!Pes auto Direct

Je součástí vaší rodiny zvířecí kámoš? Dříve, než vyjedete za hranice, se ujistěte, že je očipovaný a očkovaný proti vzteklině. Některé země vyžadují také odčervení. Zároveň musí mít váš domácí mazlíček vlastní pas – ten bude platit ve všech státech Evropské unie. Více se dozvíte zde.

Koronavirus

A co koronavirus? Ještě nedávno byl horkým tématem, letos už je situace naštěstí jiná – Světová zdravotnická organizace odvolala globální stav zdravotní nouze. Nicméně je třeba vědět, že i když nouzová fáze pandemie skončila, virus tu s námi zůstává a třeba v jihovýchodní Asii a na Blízkém východě je stále žhavým tématem. Proto je dobré si vždy na stránkách Ministerstva zahraničních věcí informace před cestováním do zahraničí ověřit. A v každém případě máte možnost se připojistit.

 

 

Chcete znát konkrétní cenu pojištění dovolené pro celou vaši rodinu i vaše auto? Lusknutím prstu si ji spočítejte zde. A teď i s 50% slevou.

Stále se ván to zdá všechno složité? Nebo vás zajímá něco na téma cestovního pojištění, co v článku chybí? Pošlete nám e-mail na adresu info@direct.cz, zavolejte na číslo 221 221 221 nebo využijte chat přímo na našich stránkách. Rádi s vámi všechno v klidu probereme.

 


Přečtěte si také

 

Komentář k článku