Skip to main content

Stávat by se to nemělo, ale stát se to může. Když pracujete v pohostinství, čistota a dodržování pravidel hygieny byl mělo být základem vašeho podnikání. I přesto se někdy může stát, že se hostům z jídla nebo pití, které jim prodáte, udělá špatně. Například, když v noci vypadne proud a maso v lednici se začne kazit. Vy si toho ale nevšimnete, protože ráno už zase proud jde a vše vypadá na první pohled v pořádku. I pro tyto případy je dobré myslel na pojištění onemocnění z potravin pro podnikatele. „U nás si mohou menší podnikatelé sjednat pojištění online. Když uvedou obor, kde pracují s potravinami, tak jim toto pojištění nabízíme v rámci pojištění odpovědnosti automaticky,“ říká David Kubát z Direct pojišťovny.

Salmonelóza i další nemoci

U ostatních pojišťoven musejí podnikatelé nebo makléři myslet na to, aby si takové pojištění sjednali, a často se stává, že na něho zapomenou. „Oproti ostatním, kteří kryjí jen salmonelózu, navíc kryjeme všechna onemocnění z potravin,“ dodává Kubát.

Jen když je to vaše chyba

Pojištění se vztahuje na případy, když je chyba na straně restaurace, bistra a dalších podobných podnicích. „Pokud se ale zjistí, že byly zkažené suroviny od dodavatele, tak odpovědnost ponese on nebo výrobce. Tyto případy vždy řeší hygiena, která viníka určí,“ podotýká Kubát.


Přečtěte si také

Odpovědnost podnikatelů? Ručíte za víc, než si myslíte

Komentář k článku