Skip to main content

Podpora vzdělávání je jeden z hlavních a klíčových benefitů v Direct Technologies. Pokud chceme vytvářet špičkové systémy, je zapotřebí špičkový tým a ten se v rychle měnícím IT světě bez špičkového vzdělávání neobejde. Volba moderních technologií, jejich rozvoj a provoz vyžadují neustálé rozšiřování našich znalostí.

Rozhodnutí o změně nebo zavedení nové technologie je u nás vždy týmovou záležitostí. Pokud chceme mít jistotu, že vybíráme správně, je potřeba mít k rozhodování co nejlepší informace.

Vzdělávání je tedy benefit pro všechny, dokáže usnadnit řešení kterékoli situace, kterou v IT běžně zažíváme. Vybíráme proto formy vzdělávání i jejich lokalitu především podle kvality a spektra informací, které nabízí.

 

Konference

Velmi oblíbenou formou vzdělávání jsou konference. Místo, kde se objevují novinky i hodnotí zaběhlejší technologie. Konference často nenabízí prostor některou oblast úplně do hloubky poznat, jsou ale skvělé k ověření, že nám nikde neujíždí vlak, či zda v našich systémech není prostor na změnu. Velikou výhodou konference je široký záběr a nalákání některé věci vyzkoušet.

Obvykle se následně domlouváme jakou formou co ověříme, abychom mohli co nejlépe zhodnotit přínosy a celkový dopad novinky do našich systémů.

A co si budeme povídat, za kvalitní konferencí se občas musíme trochu proletět. Z naší zkušenosti se to ale určitě vyplatí.

 

Školení na míru

Pokud řešíme komplexnější výzvu, ať už u stávajícího nebo nového systému, využíváme i externích školení, která se na danou oblast specializují. Může to být efektivnější než samostudium či experimentování. Skvělá je možnost přímo se školitelem probrat konkrétní situace a využít interaktivity této formy vzdělávání.

To že používáme moderní a oblíbné technologie nám při volbě školení na míru hodně pomáhá, protože je více firem, které se na ně zaměřují. A tak je i lepší výběr školitelů a stylů zaměření.

 

Interní vzdělávání

Rádi si předáváme informace i mezi sebou. Nemusí jít nutně pouze o školení na témata, která se striktně týkají našich systémů. Naší oblíbenou formou jsou “receptáře”, na které se s obsahem může přihlásit kdokoli  z týmu a poreferovat o čemkoli, co je technického rázu, zaujalo ho, nebo chce nasdílet jakékoli zajímavé poznatky.

Samozřejmostí je také vzájemné sdílení informací z navštívených konferencí nebo školení. Taky si rádi představujeme technologie napříč specializacemi.

 

Online kurzy, knihy a vše ostatní

 

Samozřejmostí jsou i další formy vzdělávání, ať už různé online vzdělávací systémy, nebo i některé z offline možností. Podporujeme také certifikace, protože i to je hezká cesta, jak se doučit zajímavé informace a ještě získat důkaz v podobě certifikátu.

Rádi se o své znalosti i dělíme. Mezi členy týmu Direct Technologies máme i řečníky, kteří si sem tam na konferenci zapřednáší. Nebo učili či učí na vysokých školách. Vzdělávání nás prostě baví ve všech možných směrech.

 

Příklady navštívených konferencí, nebo kurzů za poslední dobu:

Komentář k článku