Skip to main content

Historická událost ve vývoji Direct pojišťovny a celé Direct family, tak mluví o nově vydaných dluhopisech zakladatel firmy Pavel Řehák. Cenné papíry májí pomoci Direct pojišťovně růst ještě rychleji než do teď. „Vydání dluhopisů odráží to, jak jsme velcí, dynamičtí a hlavně to, jaké ambice máme,“ vysvětluje Řehák.

Proč mají investoři věřit Directu?

Za 6 let jsme ukázali, že máme velmi zdravou firmu. Nejenom po finanční stránce, ale i po stránce kulturní a dynamiky rozvoje. Jsme největší česky vlastněná a nejrychleji rostoucí neživotní pojišťovna na trhu. Navíc věci, do kterých investujeme a budeme investovat, přináší obrovský potenciál pro další růst.

Jaké investice to jsou?

Investujeme do kompletního přenesení Directu do mobilního telefonu. Dále to je digitalizace celé pojišťovny a také služby kolem mobility klientů. To vše jsou obrovské příležitosti pro dodávání krásných klientských zážitků a zhodnocení peněz investorů.

Jak je možné dluhopisy koupit?

Nejjednodušší je nákup přes portál Opportunity, kde se vše vyřeší online. Dluhopisy jsou v mnoha ohledech výjimečné. Mají skvělé zhodnocení 6,85 % ročně, mají velmi nízké riziko.

Jaké je riziko u této investice?

Dluhopisy jsou plně zajištěné akciemi Direct pojišťovny. To znamená, že by se muselo stát něco zásadně negativního, co by ohrožovalo existenci pojišťovny nebo situace, kdy bychom nezvládali splácet úroky či jistinu. To se samozřejmě nikdy nedá vyloučit, nicméně, když se podívám na to, jak je investice zajištěná a do čeho budeme investovat, tak je velmi bezpečná a poměr mezi výnosem a rizikem je velmi atraktivní.

Komentář k článku