Skip to main content

Directu už přes dva roky může každý využívat skvělý benefit – neomezené volno. Ze statistik je vidět, že lidé této výhody využívají, ale nezneužívají ji. Loni i předloni neomezené volno využila víc než třetina lidí. „Loni se nám narodilo miminko. Hodně jsem pomáhal ženě v těhotenství, ale delší volno jsem potřeboval také po narození syna, abych mohl trávit co nejvíc času s rodinou. Je perfektní nemuset během roku řešit, kolik volna už jste vyčerpali a jestli vám zbudou nějaké dny i na Vánoce,“ chválí tento benefit například Josef Buchta z obchodního call centra.

Kromě rodičů neomezené volno oceňují také cestovatelé. „Někteří lidé třeba odjedou na několik týdnů do exotických zemí a s běžnou délkou dovolené by jim chyběly volné dny kolem svátků. Další rok ale jedou jen po Česku a tolik volna nepotřebují,“ popisuje HR manažerka Directu Renata Křivánková. I proto podle ní benefit v loňském roce často využili jiní lidé než předloni.

Více odpočinku na konci roku

Loňský dovolenkový rekordman si vybral dvanáct dnů navíc. V průměru si lidé prodlužovali dovolenou o tři dny. Nejčastěji zájemci využívali volno v posledním čtvrtletí. Lidé čerpali tento benefit napříč všemi týmy – likvidátoři, IT, marketing, kolegové na pobočkách nebo v klientském centru, kde je organizace času složitější.

Podle mluvčí Directu Nely Maťašeje je podstatné, aby se každý domluvil se šéfem týmu a volno navíc si vybíral s ohledem na možnosti svých kolegů. „Tento benefit tak podporuje autonomii týmů a osobní odpovědnost každého člověka vůči svým kolegům. Neomezené volno se nám líbí i proto, že díky němu lidé nemusí mít strach, že jim nezbude volno na Vánoce nebo na nenadálé události jako třeba stěhování,“ dodává Maťašeje.

Komentář k článku