Skip to main content

V Direct pojišťovně budu letos v únoru slavit rok, a i když je to ještě krátká doba, chtěla bych vám povědět, jak se tady cítím a co všechno jsem už stihla zažít. Bude sice těžké dát to do jednoho článku, ale zkusím to.

Začnu tím, co mě hodně překvapilo, když jsem se stala Direcťačkou. Podporovatel? Kdo to vlastně je?

První věc, která mě zcela překvapila, bylo to, že tady nejsou šéfové nebo manažeři, ale podporovatelé. Zajímalo mě, jestli to není jenom jiný název, ale stejná funkce. Jenže stačilo být chvíli v Directu a došlo mi to.

Víte, v čem je rozdíl? Podporovatel vám nerozkazuje, nesekýruje, ale vede vás a rozvíjí. Za svojí podporovatelkou můžu kdykoliv přijít, i když se mi něco nepovede, nemusím se bát, co se bude dít. Prostě si o tom v klidu promluvíme a pobavíme se, jak se chybám vyvarovat. Samozřejmě, neměly by se opakovat pořád, to už by bylo něco jiného. 😊

No a když se nám povede dodělat hezký projekt, společně to sdílíme. Dokonce mám možnost popovídat o tom na našich pravidelných setkáních celého týmu Directu. I když nejsem dobrý řečník a mám obrovský stres mluvit před víc lidmi, je fajn pocit podělit se o něco zajímavého.

Musí vás to bavit!

Ano, makáme tady na plné obrátky a není to vždy lehké. Ale když mám kolem sebe super tým a moje práce mě baví, hned se mi ráno vstává líp. Když jsem přišla jako nováček, měli jsme s naším Pavlem Řehákem snídani, kde nám krásně vysvětlil, že jediné, co v životě máme, je náš čas a ten vám nikdo nevrátí.

Sice se to zdá jako věc, která je poměrně jasná. Ale zkuste se zamyslet: trávíte svůj čas opravdu tam, kde chcete? I já jsem nad tou otázkou přemýšlela, ale ne moc dlouho, poměrně rychle jsem měla jasno.  V hlavě mi běželo, že to chci v Directu zkusit. I když jsem si ještě nebyla jistá, jestli pozice, kterou budu dělat, je pro mě ta pravá. Ale odpověď na sebe nenechala dlouho čekat.

Z Facebooku do grafiky

Když jsem nastupovala, stále jsem přemýšlela, jestli je pro mě práce se sociálními sítěmi stoprocentně to pravé.  Věděla jsem však, že chci dělat tady. A postupně jsem zjišťovala, že mě to víc táhne k interní komunikaci a grafice.

Když se dalo, snažila jsem se zapojit do různých projektů. A moje podporovatelka si toho všimla a začala přemýšlet co s tím. Vždy říká: „Ty, když mluvíš o grafice, tak ti záři oči.“  A tak to zkouším a učím se, držte mi palce, protože mě ještě čeká dlouhá cesta.

Přiznám se, že to občas bolí, uroním i slzu. Ale hlavně jsem chtěla říct, že v Directu nikde není napsáno, že když nastoupíte třeba jako produkťák, nebudete dělat komunikaci nebo cokoli jiného. To je pro mě asi největší překvapení a výhoda, které si vážím.

Skutečné hodnoty, žádné korporátní fráze

Možná to tady trošku zní jak óda na Direct, ale ne, chci prostě jenom vyjádřit, co cítím. A když se mi něco nebude líbit, tak vám to taky napíšu. Vraťme se tedy k hodnotám. Nemám moc ráda, když se někde lidem snaží vtlouct do hlavy hodnoty firmy. Protože ty musíte cítit, mít je v sobě, a ne se je učit nazpaměť.  Mně se moc líbilo, že už na pohovoru bylo vidět, že se tady hledají lidi, kteří mají tyto vlastnosti přirozené.

Kdybych to měla shrnout, pokud jste přátelští a spolehliví lidé, kteří mají rádi jednouchá a rychlá řešení, popřemýšlejte, jestli u nás nechcete pracovat. Vidíte, vlastně jsem ty hodnoty vyjmenovala, ale ani chvíli jsem nepřemýšlela, které to jsou. A jasně, ne vždy se potkáte se stoprocentní rychlostí, nebo jednoduchostí, ale na tom se dá vždy pracovat a zlepšovat. Vždyť, kdyby bylo vše jednoduché, asi bychom se nudili, no ne?

Nejsme tady kvůli benefitům

Benefity jsou sice fajn, ale nejsem tady proto, abych měla stravenky. Vždy pro mne bylo a je důležité, abych byla spokojená tam, kde trávím většinu svého času. A moc si cením toho, že se o nás naše holky z HR starají. Máme třeba neomezené volno (ano, opravdu neomezené), takže nemusím počítat, jestli mi zůstane pár dní dovolené i na Vánoce.

Akce musí být

Občas prostě potřebujete vypustit páru. Tak vám trošku popovídám o tom, jaké akce jsem za tu krátkou dobu stihla. V létě jsme slavili 3. narozky, a tak jsem se mohla vybláznit na párty v mexickém stylu. A konec roku jsme oslavili velkolepým vánočním večírkem v pohádkovém stylu. A abych nezapomněla, kromě těch velkých akcí si to tady hezky vyzdobíme i na Velikonoce nebo Halloween a Valentýn…

Nejlepší bude, když si Direct zažijete na vlastní kůži. Těším se na všechny, kteří se rozhodnout stát našimi parťáky. Chcete svůj čas trávit se mnou a ostatními Direcťáky? Mrkněte na náš kariérní web, kde si můžete vybírat z různých vypsaných pozic.

 

Komentář k článku