Skip to main content

Nelekejte se. Direct pojišťovna nekončí a končit nebude. Pokud jste narazili na článek, který tvrdí opak, pravděpodobně bude z roku 2012. Ten rok totiž tehdejší pojišťovna se stejným jménem doopravdy skončila.

O náš Direct se ale nejedná. Jakou mají pojišťovny spojitost?

Direct pojišťovna končí? Informace z roku 2012

Proč na internetu najdete články z roku 2012, které tvrdí, že pojišťovna Direct končí? Je to jednoduché. Značka Direct se v České republice objevila v roce 2007, ale to jsme ještě nebyli my. Pod tímto názvem vstoupila na trh britská společnost, která po pěti letech v roce 2012 skončila. Jelikož měla pojišťovna zákazníky i v Česku, zdejší média o této události informovala.

Pokud jste se tedy dočetli, že Direct pojišťovna končí, četli jste článek starší jak 10 let. A rozhodně se nejednalo o současnou Direct pojišťovnu.

Proč máme stejný název?

Značka Direct se nám líbila, a tak jsme se ji rozhodli v roce 2014 koupit. Současná Direct pojišťovna pak vznikla o rok později v roce 2015. Kromě značky Direct jsme odkoupili krachující pojišťovnu Triglav a rozhodli jsme se postarat o všechny její klienty. Uzavřeli jsme dohodu o převodu 100 % akcií této pojišťovny, která v České republice působila od roku 1996.

Současný Direct je tedy česky vlastněná pojišťovna se vznikem v roce 2015.

Nový Direct přišel v roce 2015 s koncepcí „pojišťovny pro lidi“, která nabízí rychlá, spolehlivá, srozumitelná a přátelská řešení i komunikaci. Pomůžeme vždy, když budete v „průšvihu“. Žádné triky, žádné háčky, žádné hvězdičky nebo informace pod čarou.

Komentář k článku