Skip to main content

Svým klientům na cestách nabízíme asistenční služby, které jim pomohou, když jejich auto nejede. A občas řešíme opravdu kuriózní situace. Společně s Europ Assistance, která je asistenční služba Direct pojišťovny, jsme vybrali tři nejkurióznější případy.

 Zkouřili se a zavolali na sebe policii k autu plnému drog

Po nehodě na dálnici v České republice využili 2 muži asistenční službu Direct pojišťovny a zavolali si odtahovku. Když ale objednaná odtahová služba dojela na místo, hned volala, že tam bude čekat 2 hodiny.

„Když se operátor asistenční služby zeptal proč, tak řekli, že je tam policie a dělají razii, protože auto je plné zbraní a drog. Takže ho museli rozebrat a zkontrolovat. Na místě byla i protidrogová policie. Největší vtip byl v tom, že muži si policisty na sebe zavolali sami, protože byli zkouření,“ popsala kuriózní případ mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Převoz poškozeného auta. Naštěstí to šlo i bez úplatku

Další případ se stal v Turecku, kam odjel klient Direct pojišťovny autem s těhotnou přítelkyní v 8. měsíci. Měli poruchu. Původně to vypadalo, že auto nebude možné opravit na místě, proto klient odletěl domů.

Auto tam nechal a řešila se repatriace, tedy jak vozidlo převézt do České republiky. Převoz však vycházel draho, navíc se na hranicích musí dát úplatek, aby česká odtahovka mohla do Turecka vjet.

A hlavně vyřízení všech dokumentů by trvalo asi 2-3 měsíce. „Nakonec se nám podařilo sehnat autorizovaný servis v Turecku, který auto opravil. Klient s tím souhlasil a cena za opravu byla poloviční, než by zaplatil tady nebo kdekoliv v Evropě. Pak jsme klientovi koupili letenku, auto si vyzvedl a dojel zpět do České republiky,“ popsala další zajímavý případ mluvčí Directu.

Místo do Polska vyrazila babička za dětmi do Berlína

Problémy na cestách může způsobit i to, že zabloudíte. V tomto případě však šlo o pořádné bloudění. Asistenční služba Direct pojišťovny řešila událost v Polsku, kde byl autem otec s dětmi.

„Organizovali jsme opravu na místě, proto jsme domluvili, že pro děti přijede babička autem, aby nemusely čekat na konec opravy nebo jezdit domů samotné. Babička si ale do navigace špatně zadala adresu a vyrazila do Německa směr Berlín. Děti nakonec čekaly dva dny, než je babička vyzvedla,“ uzavírá výčet kuriózních případů Maťašeje.


Přečtěte si také

Pojišťovácké bizáry: léčba průjmu za 688 tisíc i psychická újma slepic

Komentář k článku