Skip to main content

Odpočinek na pláži, drink v ruce, sluneční brýle na nose a nekonečná pohoda. Tuto idylku ale bohužel mohou překazit nejrůznější zdravotní problémy.

Pokud máte rádi odpočinek v exotických destinacích, měli byste vědět, jaká rizika vám hrozí. A ideálně si sjednat pojištění k moři. „Lidé v zimních měsících utíkají za teplem například do Egyptu nebo do Spojených arabských emirátů. V těchto zemích nejčastěji pomáháme klientům s gastroenteritidami, tedy různými záněty trávící soustavy. Klienty také často trápí jiné břišní příhody jako je slepák. Výjimkou nejsou ani různé úrazy nebo dokonce infarkty,“ podotkla Bára Vernerová z Direct pojišťovny.

I průjem může končit na kapačkách

Direct například řešil případ v rámci cestovního pojištění do Egypta, kdy asistenční službu zavolal přítel klientky, která od půlnoci měla průjem a zvracela. A nepřestávalo to. „Zajistili jsme proto příjezd lékaře na hotel. Na místě byl za půl hodiny. Po vyšetření se ale ukázalo, že stav klientky je vážnější a je potřeba převoz do nemocnice. Tam pak klientka dostala infuze kvůli dehydrataci a oslabení organismu,“ popisuje jeden z mnoha příběhů Vernerová.

Za všechna ošetření a hospitalizaci zaplatil Direct z cestovního pojištění do Egypta v přepočtu přes 24 000 korun.

Kolik stojí léčba v exotice

Podobných případů se stává v exotických zemích více. A některé jsou bohužel i vážnější. Případné ošetření a pobyt v nemocnici pak může stát pořádný balík peněz, který za vás může zaplatit cestovní pojištění, pokud ho máte sjednané na dostatečný limit.

Podívejte se proto na ceny ošetření při různých případech, abyste si tento limit uměli nastavit co nejlépe.

Průměrná cena hospitalizace

Země Cena
Spojené arabské emiráty 275 000 Kč
Egypt 125 000 Kč

 

Průměrná cena ambulantního ošetření

Země Cena
Spojené arabské emiráty 15 000 Kč
Egypt 5 000 Kč

 


Přečtěte si také

Jak se pojistit, když vyrážíte na dovolenou na lodi

Komentář k článku