Skip to main content

Jedete po mokré silnici, auto před vámi najednou zabrzdí před přechodem. Vy však tak rychlou reakci nemáte a ozve se rána. Na první pohled to vypadá, že nejde o nic vážného, pomačkaná kapota, prasklá světla a nárazník. S druhým řidičem tedy jen sepíšete záznam o dopravní nehodě.

Problém ale může nastat, když budete škodu řešit s pojišťovnou. Ke škodám za více než 100 000 korun musíte totiž přivolat policii. „U drahých aut může být i cena světla velmi vysoká a škoda se tak nad sto tisíc vyšplhá snadno,“ upozorňuje Jan Brumlich z Direct pojišťovny.

Pojišťovny případy řeší individuálně

Nemusíte mít ale strach, že by vám pojišťovna automaticky snížila vyplacené peníze. „Každý případ řešíme individuálně. Pokud mají klienti fotky z nehody, ze kterých je vidět, že bylo skutečně těžké škodu odhadnout, tak žádný postih řešit nebudeme,“ dodává Brumlich.

Vždy je každopádně dobré mít alespoň základní přehled o tom, jakou hodnotu má vaše auto a případně jaké jsou orientační ceny náhradních dílů. „Obecně se dá klientům poradit, že pokud mají drahé auto nebo drahé auto nabourají, ať policii pro jistotu zavolají. Stejně tak i v případech, kdy si nejsou jistí, jestli se škoda skutečně ke sto tisícům nevyšplhá,“ radí Brumlich.


Mohlo by vás zajímat

Deset případů, kdy musíte k nehodě přivolat policii

Komentář k článku