Skip to main content

Výběr ojetého auta může být náročná disciplína, která do určité míry připomíná loterii. Aby se riziko, že šlápnete vedle, snížilo, je dobré nechat si prověřit historii kupovaného auta. V tom pomáhají nejrůznější servery, které podle VIN kódu dokáží zjistit například informace o počtu najetých kilometrů, předchozích nehodách nebo to, jestli auto není kradené. Podle statistiky společnosti carVertical si lidé minulý rok nejčastěji prověřovali škodovky, bavoráky a Volkswageny.

Škoda Octavia – 10,92 % ze všech ověření

Tento model auta je v Česku nejpopulárnější. Na parkovištích nejčastěji parkují modely z roku 2016, 2008 a 2007. Toto auto je cenově velmi dostupné a nabízí mnoho doplňků. A hlavně není náročné na opravu, protože téměř v každém koutě Česka je servis, který si se škodovkou hravě poradí, a navíc je k dispozici mnoho náhradních dílů. Tento model navíc vyniká svou praktičností a nízkou spotřebou paliva.

BMW 3 řady – 5,67 % ze všech ověření

Na druhém místě se umístila oblíbená a prestižní německá značka BMW se svým modelem BMW 3 především z let 2007, 2006 a 2008. Výkonný motor, krásný dizajn, pohodlná jízda a tak trochu i punc originality dělá toto auto velmi oblíbeným. Spolehlivost německých vývojářů je určitě taky klíčová, i když na druhé straně mnoha lidem překáží zadní náhon kol, a to především v zimních měsících. Každopádně co se velikosti týče, toto auto je prostorné, i dozadu se hravě vejde vyšší dospělý člověk.

Volkswagen Golf – 4,72 % ze všech ověření

Volkswagen Golf je klasika a pro české řidiče je přitažlivý především proto, že je menší a kompaktní, ale zato je zevnitř velmi prostorný a působí luxusnějším dojmem než auta z podobné kategorie. Navíc tato auta disponují i mnoha asistenty a často nabízejí i automatickou převodovku. Spotřeba paliva je také velmi nízká, což je určitě důvodem jeho popularity. Pokud si zákazník vybere verzi kombi, získá rodinný automobil s velkým prostorem. V Česku mají motoristé zájem především o modely z let 2010, 2005 a 2011.

Volkswagen Passat – 4,40 % ze všech ověření

U značky Volkswagen můžeme zůstat, protože na čtvrtém místě je model Passat, který svou popularitu získal převážně tím, že je prostorný a majitelé ho využívají jako rodinný automobil s pohodlným podvozkem, řízením a nadčasovým dizajnem. V Česku lidé nejvíce vyhledávali modely z roku 2016, 2015 a 2008, což svědčí o tom, že novějším modelem, především od roku 2008, se němečtí vývojáři rozhodně trefili do vkusu českého národa.

Audi A4 – 2,57 % ze všech ověření

Na pátém místě zůstaneme také u Německa. Z Ingolstadtu české motoristy zajímá model Audi A4 z let 2009, 2007 a 2006. Model A4 je zajímavý svým dravým dizajnem, prestižním image a sportovním nádechem. Nemusí se stydět ani za použité materiály. Majitel Audi je vnímán vždy tak trochu nadřazeně nad ostatními, a to si zřejmě myslí i Češi. Navíc si Audi A4 drží hodnotu celkem dlouho, a proto nemusíte být při následném prodeji zklamaní. Musíme zde však vzpomenout, že turbodiesely jsou celkem problémové a tento model auta je i častým terčem různých podvodníků a zlodějů.

Komentář k článku