Skip to main content

Paříž, Řím, Londýn, Istanbul a Benátky – to jsou nejoblíbenější destinace Čechů mířících na eurovíkend. Přičemž jejich běžná představa o ideálně stráveném čase v těchto městech zahrnuje kombinaci válení se na hotelu, chození po památkách, jídlo, pití a tuny selfíček, díky kterým pak jejich socky patří k nejkrásnějším. Ať už si váš prodloužený víkend představujete přesně takhle, anebo je vaší volbou spíše eurovíkend u moře, vždycky je dobré se na něj trochu připravit – pojistit se. 😊

Proč si vůbec platit komerční cestovní pojištění, když už si platíte ze zákona povinné pojištění například u VZP? Protože i když jste držitelem Evropského průkaz zdravotního pojištění, na jehož základě máte v zemích EU (a několika dalších) právo na ošetření ve státních i nestátních zdravotnických zařízeních, nebude to stačit k tomu, abyste v případě nějakých zdravotních problémů nemuseli sáhnout do vlastní kapsy. Za poskytnutou péči v zahraničí totiž zaplatíte stejnou spoluúčast jako místní a pokud využijete nestátní zdravotní zařízení, vaše zdravotní pojišťovna za vás zaplatí jen tolik, kolik běžně hradí za podobnou péči v Česku. A to jen v případě, kdy je v ČR poskytnutá péče placená z veřejného zdravotního pojištění.

Z toho všeho plyne, že komerční cestovní pojištění je MUST HAVE.

Sjednat pojištění

O jaká pojištění byste se měli v případě cesty na eurovíkend zajímat?

Cestovní pojištění, tedy pojištění na cesty do zahraničí, by mělo být absolutní samozřejmostí. U Directu ho sjednáte v appce lusknutím prstu, teď navíc i s 50% slevou.

Dobře u něj zvažte především limity, na které si své pojištění sjednáte. Řešit ve vysněné destinaci zranění je opruz, zjistit, že se na jeho ošeření musíte složit s tetičkou, bráchou a nevlastním bratrancem z matčiny strany, protože všechny tyhle věci jsou za hranicemi ukrutně drahé, je opruz dvojnásobný. V zemích Evropské unie byste si měli vystačit s limitem 3 nebo 6 milionů korun, do jiných koutů světa doporučujeme pojištění s neomezeným limitem.

Nezapomeňte si pojistit také zuby. Problémy s nimi totiž patří k nejčastějším, loni se zubů týkal každý desátý případ, se kterým se na nás klienti obrátili. Dobrou zprávou je, že u Directu je ošetření zubů do limitu 30 000 korun automatickou součástí každého cestovního pojištění.

Další druhy cestovního připojištění

  • Úrazové pojištění: Je součástí pojištění po Evropě, pomůže při trvalých následcích. Eurovíkend Direct Paříž
  • Pojištění cestovních zavazadel: Uhradí vám poškození, zničení nebo odcizení zavazadel.
  • Pojištění odpovědnosti za škodu (jinak taky zvané pojištění na blbost): Zaplatí škody, které omylem způsobíte někomu jinému.

Koronavirus

A co koronavirus? Ještě nedávno byl horkým tématem, letos už je situace naštěstí jiná – Světová zdravotnická organizace odvolala globální stav zdravotní nouze. Nicméně je třeba vědět, že i když nouzová fáze pandemie skončila, virus tu s námi zůstává a třeba v jihovýchodní Asii a na Blízkém východě je stále žhavým tématem. Proto je dobré si vždy na stránkách Ministerstva zahraničních věcí informace před cestováním do zahraničí ověřit. A v každém případě máte možnost se pojistit. Proti covidu-19 jste u Directu krytí už v základu.

 

Chcete znát konkrétní cenu pojištění vašeho eurovíkendu? Lusknutím prstu si ji spočítejte zde. A teď i s 50% slevou.

Pořád se vám to zdá složité? Nebo vás zajímá něco na téma cestovního pojištění, co v článku chybí? Pošlete nám e-mail na adresu info@direct.cz, zavolejte na číslo 221 221 221 nebo využijte chat přímo na našich stránkách. Rádi s vámi všechno v klidu probereme.

 


Přečtěte si také

Komentář k článku