Havarijko u mladých aut zlevníme každý rok o 7 procent

Spustili jsme autopojištění, které žádná jiná pojišťovna u nás nenabízí.

Už jenom tím, že vyjedete právě zakoupeným autem z autosalonu, klesne jeho cena. A od té doby klesá prakticky neustále. Podle odborníků je prvních pět let nejvíc ztrátových, protože cena klesá nejvýrazněji. Zároveň lidé do auta investovali nemalou částku, a proto si sjednávají havarijní pojištění. I když jim ale auto stárne, tak za pojistku platí většinou stejně nebo dokonce víc než na začátku.

Zlevníme automaticky

Ideálně by si tedy klienti měli ve smlouvě na havarijní pojištění pravidelně hodnotu auta aktualizovat, aby neplatili zbytečně drahé pojištění. U Directu to nově řešit nemusí. „Pokud si totiž od 27. května 2020 pojistí mladé osobní auto a všechna rizika na hodnotu auta, cenu havarijního pojištění jim jako jediná pojišťovna na trhu každý rok automaticky zlevníme o sedm procent,“ říká člen představenstva pro obchod Direct pojišťovny Michal Řezníček. Zlevňovat o 7 % budeme až do dovršení 6 let věku auta. U nového auta tedy pojištění zlevníme celkem pětkrát. U čtyřletého už jen jedenkrát. Pokud měl klient dopravní nehodu, v dalším roce sleva platit nebude.

Buď Zlevňující havarijko, nebo GAP

Zlevňující havarijko není možné kombinovat s takzvaným GAP, které Direct nabízí pro nová i ojetá auta a nazývá ho Havarijkem na kupní cenu. Klient si tedy může vybrat, jestli chce, aby každý rok platil bez starostí se změnou ve smlouvě o sedm procent méně, nebo jestli chce mít jistotu, že mu při totální škodě nebo krádeži vyplatíme tolik peněz, na kolik si auto pojistil.