Direct pojišťovna hlásí rekordní růst. Meziročně o 550 milionů korun

Direct opět potvrzuje, že patří mezi nejrychleji rostoucí pojišťovny na trhu. Podle aktuálních dat vzrostl na konci září meziročně o 550 milionů korun.

Rekordní celkový růst a výrazný posun v pojištění podnikání. Direct pojišťovně se za posledních 12 měsíců výrazně dařilo. Předepsané hrubé pojistné, což je částka, kterou v tomto období klienti měli zaplatit za pojištění, na konci září meziročně vzrostlo o více než 550 milionů korun. Což je historicky nejvíc.

Pozitivní vývoj potvrzuje i aktuální statistika České asociace pojišťoven za první 3 čtvrtletí letošního roku. „Data ukazují, že rosteme více než dvojnásobně oproti celému trhu. Je také vidět, že růst největších hráčů na trhu není tak výrazný a jde na úkor středních pojišťoven,“ říká mluvčí Direct pojišťovny Nela Maťašeje.

Nejvýrazněji roste pojištění podnikání

Direct pojišťovna rostla ve všech typech pojištění. U povinného ručení o téměř 11 %, u havarijního pojištění o více než 25 % a u pojištění majetku a odpovědnosti o necelých 28 %. „Nejvýraznější růst je pak vidět u pojištění podnikání, kde rosteme přes 44 %. Je to dané i tím, že jsme se na něj letos hodně soustředili. Klientům už dlouho nabízíme možnost sjednat si i toto pojištění online. Nově jsme vše ještě více zjednodušili a nabízíme i vyšší limity, takže se u nás takto snadno pojistí malí i střední podnikatelé,“ vysvětluje Maťašeje.