Skip to main content

Direct pojišťovna má za sebou velmi neobvyklý, ale přesto úspěšný rok a chystá se na ten další. „Máme našlápnuto v mnoha oblastech, máme super tým, který si umí poradit s mnoha překážkami, takže je na co se těšit,“ říká předseda představenstva Directu Pavel Řehák.

Jaká tři slova podle vás vystihují uplynulý rok v Directu?

Vzájemnost, pružnost a síla. Vzájemnost v tom, jak si lidé v týmu krásně pomáhali v kritických chvílích. Její význam vystoupil do popředí a krásně se ukázalo, že tam, kde jsme ji neuměli, to začalo být velmi brzy hodně vidět. Pružnost v tom, jak Direct jako tým dokázal reagovat na nové prostředí a výzvy, jak i ve složitých dobách uměl přijít s inovacemi a novými formáty podpory našich partnerů. Prostě jak ukázal, že se umí přizpůsobit. A síla v tom, jak moc silnější kulturně, procesně, finančně i výkonnostně jsme z roku 2020 vyšli. Věřím, že máme super základ pro rok 2021.

Co berete jako největší úspěchy? Co se Directu minulý rok povedlo?

Největší úspěch je, jak se podařilo posílit tým a také to, že se podařilo odhalit a začít řešit oblasti, kde jsme byli slabí. To je z dlouhodobého pohledu nejdůležitější. Samozřejmě také spuštění nového produktu nazvaného Zlevňující havarijko uprostřed krize covidu bylo velkým úspěchem a naše obchodní výsledky to dokazují. Naše komunikační kampaň se také jednoznačně povedla. I posílení kultury a nalezení nových inovačních směrů je úspěchem, i když nás tam čeká plno práce.

Direct oslavil 5 let od vzniku. Daří se plnit cíl, proč Direct vznikl, tedy aby pomáhal lidem a posouval pojišťovnictví dopředu?

Jsme na cestě a daří se nám dodávat výjimečné věci. Zpětná vazba od našich klientů mě o tom přesvědčuje. Měníme trh. Když jsme začínali, byli jsme totální výjimkou v oblasti vzniku smlouvy zaplacením. Stále jsme výjimeční v tom, jak nedržíme klienty jako rukojmí. Lidé oceňují jednoduchost našich produktů a služeb. Líbí se jim i to, že s nimi mluvíme lidsky a mnoho dalších věcí. Ale prvních pět let bylo jen prvním krokem na cestě, která před týmem Directu leží. Čeká nás vývoj mnoha krásných inovací pro naše klienty, další snaha rozvíjet naše služby a dodávat výjimečné zážitky každý den.

Co rok 2021? Jaký bude z pohledu Direct pojišťovny?

Je to krok do další významné etapy rozvoje Directu. Moc se na něj těším. Máme našlápnuto v mnoha oblastech, máme super tým, který si umí poradit s mnoha překážkami, takže je na co se těšit.

Co byste lidem, kromě zdraví, popřál do dalšího roku?

Méně covidu a víc pohody 😊 Hlavně vnitřní klid a lásku, která se potom odráží ve vztazích s okolním světem a v celém fungování člověka.