Skip to main content

Asistenční služba je vám k dispozici, když jste v úzkých. Ať na dálnici s prázdnou nádrží, na okresce po srážce s řidičem, který si moc věřil, nebo v cizím městě s vybitou baterií. Když se vám stane nehoda nebo se srazíte se zvířetem, máte asistenci zdarma. Je součástí vašeho autopojištění (povinného ručení i havarijního pojištění) u Directu. Můžete se na ni spolehnout i na cestách v zahraničí. 

Za asistenci v případě poruchy (třeba když natankujete benzín místo dieselu) si sice připlatíte, ale dát několik stovek ročně za jistotu, že nezůstanete nikde „viset“, se vyplatí. Za 700 korun ročně máte nárok na asistenci do výše 10 000 korun (v cizině dvojnásobek) a možnost využít ji opakovaně. Podívejme se podrobněji, co všechno vám asistence při poruše pomůže vyřešit.

Když se stane nehoda

V případě dopravní nehody máte základní asistenci vždy zdarma. Je součástí vašeho autopojištění u Directu. To je dobré vědět, protože při havárii vstupuje do hry stres, na místě mohou být zranění a člověk pak „neví, čí je“, natož na co má nárok. Při nehodě máte máte u Directu k dispozici nonstop asistenční linku, nárok na příjezd a práci mechanika, vyproštění vozidla a jeho odtah do solidního servisu. Nemusíte využívat nabídek pochybných asistenčních služeb, které se na místě nehody objeví, aniž by je kdo volal.


Přečtěte si také

Jak nenaletět lovcům nehod

Protože karambol se přihodí nečekaně a většina lidí nemá  s dopravními nehodami větší zkušenosti, je užitečné zapamatovat si správný postup. Číslo na asistenční službu najdete na své zelené kartě nebo na stránkách pojišťovny. Pokud budete tak rozrušení, že nedokážete najít ani zelenou kartu, vytočte číslo 1224 na Linku pomoci řidičům. Tam vám poradí, jak postupovat dál. Podle vaší espézetky operátor také zjistí, kde jste pojištění, a přepojí vás na asistenci vaší pojišťovny.   

Asistence při poruše

Zachrání vás v situacích, kdy vám cestou „klekne auto“. Zavoláte na asistenční linku (u nás v Directu má číslo 291 291 291) a menší závadu vám přijede opravit mechanik nebo vás odtáhnou rovnou do servisu. Připojištění drobných závad stojí 30 korun ročně a ušetří vám nervy v situacích, kdy píchnete, dojde vám palivo, ztratíte klíčky nebo omylem vybijete akumulátor.


Přečtěte si také

Zabouchli jste si klíče v autě? Volejte pojišťovnu

Pro případ větších poruch je třeba mít sjednanou asistenci při poruše a potom vám asistence zajistí odtah, převoz auta do servisu a jeho uskladnění do doby, než opravna otevře. 

Abyste měli čím jezdit, zatímco je vaše porouchané (a nepojízdné) auto v servisu, můžete si sjednat náhradní vozidlo. Náhradní vůz pro případ poruchy si sjednáte ke svému pojištění jako doplněk a ani tady se nejedná o vysoké částky. Podle toho, jestli chcete náhradní auto na tři, pět nebo deset dní, vás to bude ročně stát 216, 360, respektive 612 korun. Náhradní dopravu z místa poruchy vám zajistí asistenční služba a náhradní vůz vám nechá přistavit. Samozřejmě, že dostanete náhradní vozidlo ve stejné třídě. Takže když máte „fábku dvojku“, nečekejte Škodu Superb. 

Asistence v zahraničí 

Když bouráte v cizině, celá záležitost je o stupeň náročnější. Dorozumívání je složitější a nevyznáte se v místních zákonech. Dobrá zpráva je, že u Directu máte základní asistenci po Evropě a v Turecku v ceně, a to s dvojnásobným limitem. V praxi to znamená, že máte nárok na práci mechanika do 7 000 korun, nebo na převoz auta zpátky do České republiky. Jednou ročně můžete využít také jednu ze služeb jako ubytování v místě servisu, náhradní vůz na jeden den a uhrazení dopravy domů. Asistenční službu od Directu si přivoláte stejně jako v České republice, na čísle 291 291 291 a vše potřebné vyřešíte s našimi operátory v češtině. 

Dovolená v klidu nestojí majlant

Možná nevíte, že asistenční službu k vašemu autu v cizině si můžete sjednat i na omezenou dobu, přesně na termín vaší dovolené. Využijete toho hlavně v případě, kdy si nechcete sjednávat asistenci pro případ nehody i poruchy na celý rok. U Directu si asistenci pořídíte v rámci cestovního pojištění a při čtrnáctidenní dovolené v Evropě vás přijde na necelé tři stovky. Vědomí, že i když budete mít smůlu, nedáte za odtažení vašeho auta domů dvacet tisíc, za to stojí. Součástí asistence je odtah do servisu, odtah zpět do České republiky, náhradní ubytování na dva dny a příspěvek na pokračování v cestě.