Skip to main content

Říká se, že pes je nejlepší přítel člověka. A takové přátele musíme chránit, co to jen jde. Pojištění domácích mazlíčků je to minimální, co můžete pro jejich péči udělat. Jaké pojištění pro psa můžete sjednat a jak na pojištění koček?

Věděli jste, že Direct je vlastně i taková malá pojišťovna mazlíčků? V rámci majetkového pojištění si u nás totiž můžete sjednat rovnou také pojištění zvířat. Víme, že pro mnoho z vás jsou kočky a psi důležitou součástí rodiny. Jejich pojištění vám proto jistě dodá klidnější spaní. 

Na co se vztahuje pojištění pro zvířata

Pokud si v Directu k majetkovému pojištění přihodíte také pojištění mazlíčků, rodinní příslušníci z řad psů a koček, kteří nejsou starší 5 let, budou chráněni hned ve 3 oblastech:

  • úraz zvířete
  • náhlé onemocnění zvířete
  • otrava zvířete

Kolikrát už jste ve zprávách viděli, že někdo hodil psovi za plot otrávené jídlo? Bohužel i takové situace se v dnešní době stále dějí. S pojistkou na psa víte, že na to nebudete sami.

V Directu navíc nerozlišujeme, jaká šelma se vám prochází po dvorku – pojištění koček je pro nás stejně samozřejmé jako u psů.

Co vám pojištění zvířete zaplatí

Ať už nastane jakákoliv z těchto situací, veterina není nic levného. Pojištění na psa nebo kočku za vás uhradí:

  • samotné vyšetření
  • potřebné léky
  • léčbu a operaci
  • pooperační hospitalizaci

Pojištění mazlíčků od Directu nabízí tyto podmínky jak pro pejsky, tak pro kočky. Jen si dejte pozor, že to platí do výše sjednaného limitu.

Dělá Žeryk psí kusy? Pojištění psa je jistota

Někdy jednoduše nejde odhadnout, jaké trampoty začne ten váš zvířecí parťák zase vyvádět. Ani nemrknete a už může mít někde uvízlou tlapku.

V lepším případě psa vysvobodíte a hned si to zase peláší dál. Ale může nastat situace, která se bez návštěvy veterináře neobejde. Platba za vyšetření pak poputuje právě z pojištění pro psa.

Česko nepochybně patří mezi národy pejskařů. Trávit čas s oddaným zvířetem je pro nás už roky naprosto běžnou součástí života. Pojištění psů však stále není využívané v takovém počtu, jak by si naši chlupáči zasloužili. Napravit to naštěstí můžete na pár kliknutí. 

A protože neděláme rozdíly, bez problémů si u nás sjednáte i pojištění psa bez PP – průkazu původu. To jediné, co váš parťák musí mít, je pas nebo čip

Zranění je jedna věc. Co s napáchanou škodou?

Pojištění mazlíčku vám pomůže při jejich nemoci či úrazu. Pokud by ale pejsek někoho pokousal nebo třeba vběhl pod auto, budete potřebovat ještě připojištění odpovědnosti. To platí na celou řadu životních situací a lidských trampot. 

Nejen pro výše uvedené případy si pojistku na blbost můžete rozšířit právě i na chlupáče. Po jejím sjednání vám s napáchanou škodou pomůžeme. Výhodou je, že na rozdíl od pojištění mazlíčků platí pojištění odpovědnosti po celé Evropě. 

Pojištění psů a koček do zahraničí 

Je potřeba si uvědomit, že pojištění mazlíčků se vztahuje pouze na území ČR. Dobře si tedy rozmyslete, jak moc chcete mazlíka vystavovat případnému riziku. Ošetření a léčba by šla v zahraničí z vaší kapsy.

Proto vezměte v potaz všechno, co máte během dovolenkování v plánu. I když jsou možnosti pojištění psa do zahraničí poměrně omezené, přesto existují. 

Opět vás bude zajímat pojištění odpovědnosti. Během cestování se totiž tohle pojištění bude vztahovat jak na vás, tak na váš psí nebo kočičí doprovod. V Directu si ho sjednáte jednoduše v rámci klasického cestovního pojištění

Následně máte vyřešené škody způsobené zvířetem:

  • na majetku
  • na zdraví
  • ve vašem ubytování (pozor, neplatí na pronajaté věci)

Až se budete procházet po přímořské promenádě a pejsek se (obrazně) utrhne ze řetězu, není třeba hned panikařit. Dovolená nebude ztracená. 

Jak na cestování s mazlíčky

Pokud si váš parťák nedopřává zvířecí hotel a doprovází vás i na zahraničních cestách, bude to chtít extra přípravu. V rámci EU totiž platí 3 základní pravidla, která mazlíček musí splňovat:

  • Zvíře musí být očipované. Jde o pouhý mikročip, který pod kůži zavede jakýkoliv veterinář. Bez něj by to ale nešlo.
  • Musí mít vlastní cestovní pas. Vy to sice zvládnete na občanku, psi a kočky však potřebují pas. To platí pro všechny země EU. 
  • A být očkované proti vzteklině. Některé státy vyžadují i odčervení. Radši si vše před výjezdem zkontrolujte. Nikdy nevíte, co se stane na odpočívadle u dálnice.

Pokud vaši dovolenou plánujete trávit jinde než v Evropě, bude potřeba mrknout na podmínky jednotlivých zemí.

Nalaďte se na pohodu

Mazlíčci nám přinášejí do života kopu radosti. Jejich skotačení kouzlí úsměvy na tváři, ale v mnoha situacích nám může přidělávat i starosti. Přestože jsou v tom chlupáči kolikrát nevinně. Pojištění mazlíčků vám dodá klid a vy se budete moct soustředit na výcvik nebo plánování, kudy povede vaše další společná procházka. 

A i když mazlíčka pustíte třeba jen na zahradu, máte jistotu, že nad ním drží ochranou ruku právě kočičí nebo psí pojištění


Přečtěte si také:

Cestujete se zvířetem? Myslete na pojištění mazlíčků

Komentář k článku