Skip to main content

Jaké cestovní pojištění zvolit v době covidové? Rozhodně se vyplatí ověřit, jestli se vztahuje na případné onemocnění covidem-19. Ne všechny pojišťovny toto riziko kryjí.

Můžete narazit i na cestovní pojištění, které vám nepomůže v případě karantény. „U nás nabízíme, že si můžete pojištění proti covidu jednoduše připojistit, když chcete. Pojištění vám pak pomůže, když v zahraničí onemocníte nebo když vám bude nařízená karanténa,“ říká Bára Vernerová z Direct pojišťovny.

Pojistíte se jen, když chcete

Výhodou připojištění je také to, že si ho nemusíte sjednávat, když nechcete. Některé pojišťovny totiž mají toto riziko jako automatickou součást nabídky. „U nás si můžete vybrat, jestli připojištění potřebujete, nebo ne. Například lidé s očkováním si nemusejí toto riziko vůbec sjednávat, pokud nechtějí. A díky tomu nemusejí platit nic navíc,“ vysvětluje Vernerová.

Jen za 20 až 25 korun za den

Připojištění u Directu stojí 20 korun za den u cest po Evropě a 25 Kč za den v dalších zemích ve světě kromě USA a Kanady.

Při onemocnění covidem-19 v zahraničí zaplatí případné léky, lékařské ošetření, hospitalizaci, převoz nebo repatriaci do limitu 3 miliony korun. „Při nařízené karanténě pojištění zaplatí náklady na pobyt v hotelu nebo podobném zařízení. V Evropě do limitu 3 000 Kč na den a ve světe do limitu 6 000 Kč na den. Vždy po dobu maximálně 14 dnů,“ popisuje Vernerová.

 


Přečtěte si také

Jak se pojistit, když vyrážíte na dovolenou na lodi

Komentář k článku